Nyheter

Kulturhavna som eksamensoppgave!

Avgangselever på Borgund VGS har hatt innredning av mikrohusene våre som eksamensoppgave. Nå har vi fått det presentert!


Hvorfor er ikke mikrohusene i Kulturhavna møblert? Fordi avgangselever på designlinjen ved Borgund VGS har hatt møblering og konsept inne i og utenfor husene som eksamensoppgave i år!

«Den beste form for samskaping er nettopp det – å skape noe sammen. Skape, ikke prate. Studentene og lærerne ved Borgund vgs viser gjennom denne oppgaven at de både forstår konseptet vårt, at de forstår sine brukergrupper og aller viktigst at de har et usedvanlig høyt faglig nivå på både prosess og gjennomføring.»

Fredag ble resultatet presentert for oss i Kulturhavna og en særdeles fornøyd prosjektleder, Tone-Lise, kunne garantere for både elever og lærere at disse oppgavene vil bli til konkrete møbler og uteområder.

«Jeg er så imponert over bruk av materialer, farger og strukturer, samt måten de har brukt havnekulturen i historiefortellingene sine. Med sånne ungdommer er fremtiden ganske så lys.»

Elevene presenterte oppgavene sine på Kulturhavna, med tilskuere fra Ålesund kommune og Sørsida Utvikling AS.