Aktiviteter

Kunst i offentlig rom

Kunst fyller stadig flere roller i samfunnet. Ålesund har et sterkt og variert kunstmiljø som vi mener bør involveres i byutviklingen fra tidlig fase.


Vi har invitert Truls Ramberg, Karin Augusta Nogva, Synne Skudem Friberg og Eva Hagen til foredrag og samtale om kunstens rolle i offentlig rom.

Dato: 17. mars 2023
Kl.: 08:00-10:00
Sted: Pir


Om foredragsholderne:
Truls Ramberg leder kunstavdelingen i KORO. KORO produserer, forvalter og formidler kunst i offentlige bygg og på andre offentlige arenaer. Samlingen av kunstverk er tilgjengelig for publikum på om lag tusen steder i Norge og internasjonalt.

Karin Augusta Nogva er billedkunstner og styreleder i Aggregat. Nogva er aktuell med flere utstillinger og kommer til oss med materialprøver og skisser for å vise oss hvordan hun jobber.

Synne Skudem Friberg er landskapsarkitekt i Norconsult. Friberg har blant annet jobbet med havnefrontutbygging i Molde, der de har en del kunst hvor ett av kriteriene var at de skulle kunne aktivisere barn- uten lekeapparater.

Eva Hagen er SUAS egen styreleder. Hun var med på å sette i gang en rekke kunstprosjekter i Bjørvika i Oslo, blant annet Kunsthall Oslo, installasjoner på torg og har sett verdien av kunst som destinasjonsbygger. Hagen vil fortelle om prosessene med utplassering av skulpturer og annen kunst i offentlig rom.

Frokostservering fra 0800, mens programmet starter 08:15. 

VELKOMMEN!

Foto: Karin Augusta Nogva fotografert av Mateo R. Christensen.